Ewas delikata vitvinssås

Mycket god sås till fisk. Denna sås blir givetvis bättre ju högre kvalitet det är på vinet. Glöm inte att vinet ska vara torrt. (Det stämmer bra att såsen blir godare om vinet är av bra kvalitet).

Ingredienser

  • 3 dl stark fiskbuljong
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 4 färska champinjoner i skivor
  • 1 msk finhackad lök
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 gr smör, helst osaltat
  • Salt
  • Instruktioner

    Fräs löken i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt fiskbuljongen, vinet, grädden och champinjonerna. Koka ihop tills knappt hälften återstår. Sila såsen och vispa ner smöret klickvis. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    2.3
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 1 april 2011

    Det stämmer också att såsen blir mycket god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben