Ewas gratäng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Blev bjuden den här rätten av en bekant. Den kanske påminner om en vanlig "jansson" vid första anblicken, men skenet bedrar! Den här innehåller älgfärs, men du kan ju använda vilken färs du vill. Det blir säkert lika gott!

Ingredienser

  • 10-12 potatisar
  • 3 dl grädde
  • 4-5 gula lökar
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk dijon senap
  • 500 g älgfärs eller annan färs
  • 2 tsk buljongpulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och strimla potatisen Skala och skiva löken Fräs först löken i lite matfett och sedan den sköljda och väl avrunna potatisen Fräs sen färsen tills den blir grynig Blanda grädden med senapen Smörj en ugnssäker form Varva potatis, lök och köttfärs. Krydda mellan varven med salt, peppar och buljongpulver Låt översta lagret vara potatis Häll på gräddblandningen Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 40 minuter. Servera gärna en blandad sallad till

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Okänd 22 juni 2008

    Jättegod med älgfärs.Den här rätte kommer jag att göra fler gånger.

    Okänd 6 september 2009

    Me again! har lagat den här rätten igen. Den är bara för god.

    lapp 5 december 2011

    Enkel att göra, utan konstiga ingredienser, och så GOTT det blev. Passar lika bra till vardags som när jag ska bjuda mina vänner.

    gersgarden 27 november 2013

    Enkelt och jättegott! Kommer att lagas fler gånger =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben