Exotisk Flygande Jakob

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En exotisk variant på den hederliga Flygande Jakob. Jättegod variant som blev en hit i familjen direkt.

Ingredienser

  • 4 portioner kokt fullkornsris
  • Ca 400 g färdiglagat kycklingkött, filé eller lårfilé
  • 3-4 ringar i mindre bitar av färsk ananas (eller på burk)
  • ½ paket (ca 125g) frysta eller färska mangoringar
  • ½ finhackad röd pepparfrukt
  • 1 paket bacon, gärna jägarbacon för mer smak
  • 1 dl cashewnötter
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1½ - 2 dl chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bottna med det färdigkokade riset i en smord form, toppa med grillad el stekt (kryddad) benfri kyckling i mindre bitar. Fördela över ananas, mango, pepparfrukt och cashewnötter. Klipp bacon i små bitar, stek dem lätt knapriga och lägg över alltsammans. Vispa samman grädde med chilisås, smaka av med salt och peppar och häll över.
    2. Gratinera i 225 grader i 20-25 minuter.
    3. Servera med en fräsch sallad och ev med något bröd.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    assion 18 juli 2009

    Du smakade på den i lördags...

    assion 18 juli 2009

    Svårt med "hettan". Tog en halv chilifrukt som pepparfrukt. Ta antingen vara mer eller välj hetare pepparfrukt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben