Färgrik broccoligratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Snabb & enkel

Ingredienser

  • 650g broccoli
  • 1 röd paprika
  • 1 burk redd champinjonsoppa (300 g)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1½ dl grovriven ost
  • 1 msk finriven rödlök
  • 1 krm paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.Ta av broccolibuketterna från stammen. Skala stammen och tärna den. Kärna ur och strimla paprikan.
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i den tärnade broccolistammen och låt sjuda i 2 minuter. Tillsätt broccolibuketterna och paprikan och låt sjuda i 4 minuter. Låt grönsakerna rinna av ordentligt och lägg över dem i en stor ugnsfast form.
    3. Hetta upp soppan och grädden i en kastrull under omrörning. Tillsätt ost,rödlök och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Sjud under omrörning,tills osten har smält.
    4. Häll ostsåsen över grönsakerna. Blanda ströbröd och smör i en liten skål och strö över gratängen. Ugnsbaka ca 25 minuter,tills gratängen är gyllene och bubblar.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben