Färsiga Jakob

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En variant på flygande Jakob som också är jättegod

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • Matfett till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port kokt ris
  • 3 små bananer
  • 1 dl jordnötter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk curry
  • Instruktioner

    1. Ugn:250 grader. Stek köttfärsen med lök, salt och peppar.
    2. Bred ut färsen på det kokta riset i en eldfast form. Klyv bananerna och lägg över färsen, strö över jordnötterna.
    3. Vispa gädde, ej för hårt och vänd ner chili och curry. Bred ut den fluffiga blandningen över köttfärsen. Gratinera i ca 15 minuter eller tills rätten är genomvarm och har fått fin färg. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben