Färsk fylld pasta med ostsås

Serverar: 4 portioner

Lyxiga pinjenötter och goda soltorkade tomater toppar denna snabba pastarätt.

Ingredienser

  • Ostsås
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3/4 tsk salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 färskt broccolistånd eller ca 250 g frysta buketter
  • 500 g färsk tortellini (Välj din egen favorit sort)
  • 75 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Ostsås: Vispa ut mjöl i mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme i 5 minuter. Häll i den rivna osten. Salta och peppra.
    2. Koka upp vatten i en mindre och i en större kastrull. Salta lätt. Skär broccolin i små bitar, lägg den i den mindre kastrullen och koka den ca 4 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.
    3. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen i den större kastrullen. Häll av kokvattnet i ett durkslag.
    4. Skär tomterna i mindre bitar. Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns.
    5. Blanda ihop tortellini, ostsås och broccoli. Strö över tomater och pinjenötter. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben