Färsk pasta med Italiensk tomatsås

Serverar: 4 portioner

Underbart god tomatsås. Funkar bra även med vanlig pasta.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 förpackningar krossade tomater (à ca 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 400 g färsk fettucini, gärna fullkorn
  • 1 påse rucola (80 g)
  • 1 påse pinjenötter (75 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt tomat, pressad vitlök, salt, peppar och socker. Koka under lock på medelstark värme ca 10 min.
    2. Koka pastan.
    3. Skölj och grovhacka rucolan.
    4. Rosta pinjenötterna i stekpanna på hög värme ca 1 min, rör ofta.
    5. Blanda pasta, rucola och basilikablad. Toppa med tomatsås och pinjenötter.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben