Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

Serverar: 4 portioner

Det finns ingen anledning att äta tråkigt för att det är tomt på kontot. Med härliga kryddor och krämiga såser sätter du guldkant på middagen. Detta är ett enkelt recept som är en perfekt bjudrätt. Supergod!

Ingredienser

  • 500 g tunt skivade kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g smaksatt färskost, t ex vitlök och örter
  • 1 msk olivolja
  • Ca 400 g färdig tomatpastasås
  • 1 dl vatten
  • 3 dl risoni
  • 40 g parmesanost, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med hälften av saltet och pepparn. Lägg en sked färskost på den bredaste delen och rulla ihop. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i rullarna med skarven nedåt. Krydda med resterande salt och peppar. Vänd och stek runt om när det blivit en fin stekyta under.
    2. Häll tomatsås och vatten i stekpannan och sänk värmen. Låt sjuda, gärna under lock, 10-15 minuter. Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen. Vänd ner parmesan, olja och strimlad basilika. Garnera även kycklingen med basilika vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben