Färskrans med bacon

Serverar: 4-5 portioner

Kransen gräddas i en hålform och går lätt att stjälpa upp.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paprika
  • 1-2 msk svensk senap
  • Bacon
  • Tillbehör
  • Ärter
  • Majs
  • Paprika
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º och 250º.
    2. Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.
    3. Kärna ur och tärna paprikan fint. Rör ner den tillsammans med färs, ägg, salt och peppar i havregrynsblandningen.
    4. Klä en hålform med baconskivorna. Bred senapen över baconet i botten. Fyll på med färsen och jämna till ytan. Vik över ändarna på baconet.
    5. Ställ formen i vattenbad i ugn. Grädda kransen ca 50 minuter.
    6. Höj värmen i ugnen till 250º och stjälp upp färskransen på eldfast fat. Ställ tillbaka den i ugnen och låt baconet få färg och bli knaprigt.
    7. Fyll hålet i färskransen med tinade och värmda ärter, majs och morötter. Bjud t ex klyftpotatis eller potatismos till.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lazlo 31 augusti 2008

    Jättegod, ser dessutom väldigt festlig ut! Toppen. Får en femma av mig.

    maria_wijk 26 oktober 2011

    God rätt som var lätt att tillreda, kryddningen var dock lite mild i mitt tycke så jag kommer att göra lite justeringar vad gäller kryddning vid nästa tillfälle jag lagar till denna rätt.

    Anderstam 29 november 2012

    Ett underbart sätt att göra köttfärslimpa. Skyn som bildades i formen blev perfekt som bas i en gräddsås. Serverade med potatis gräddsås och äppelmos. Vi hann äta upp hälften innan jag kom på att ta fotot som bifogas. Klar 5 poängare som kommer att vara framtidens köttfärslimpa.

    Alixxia 10 december 2012

    Supergott! Hela familjen älskade det. Kommer på middagsbordet igen!! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben