Mumsiga små falafelbollar som man kan göra i förväg.
Frys in dem eller förvara dem i kylen i ett par dygn.
Ingredienser
2 dl kokta kikärter
2 dl kokta stora vita bönor
1 finhackad röd lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
½ finhackad grön pepparfrukt
1 dl dinkelsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk torkad curry
Salt
Olivolja att steka i
Sambal dip
2 dl mild lättyoghurt
4 tsk sambal oelek
Salt
Peppar
1 pressad vitlöksklyfta
Rårisotto
4 dl kokt råris
1 röd lök
1 röd paprika
2 dl färsk svamp (shiitake eller champinjon)
1 selleristjälk
1 msk olivolja
½ dl kokta svart bönor
½ dl strimlad vitkål
4 msk lättkesella
2 msk salsa på burk
½ hackad röd chilifrukt
Salt
Peppar
Hackad färsk basilika