Falsk cheesecake med bärgelé

Serverar: 4 portioner

Syrlig och söt är denna dessert. Har du bråttom gör bara chokladmoussen och servera med färska bär.

Ingredienser

  • 1 ½ dl hallonsaft, starkt blandad
  • 1 gelatinblad, blötlagt
  • 2 dl hallon, färska
  • 2 dl vinbär, röda
  • 100 g mörk choklad
  • 1 äggula
  • 2 msk socker
  • 1 msk kaffe, starkt
  • 1 ½ dl grädde, lättvispad
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl florsocker
  • 4 digestivekex
  • 10 g smör
  • 16 hallon, färska
  • 4 röda vinbär, kvistar
  • 16 citronmelissblad, små till garnering
  • Instruktioner

    1. Fördela 4 dl bär i fyra glas. Värm hallonsaften. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i saften. Häll vätskan över bären och ställ in i kylen så det stelnat, cirka 1 till 2 timmar.
    2. Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Tokvispa ägg och socker poröst. Blanda kaffe och choklad i äggvispet. Rör sedan försiktigt ner grädden.
    3. Blanda Philadelphia, créme fraiche, citronskal, citronsaft och florsocker.
    4. Smält smör och blanda med digestivekex. Fördela chokladmousse, färskostcréme och digestivekex i glasen. Garnera med hallon, vinbär och citronmeliss.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben