Falukorv med krämig pasta

Serverar: 4 portioner

Stekt falukorv med pepparrotskrämig fullkornspasta och broccoli.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 400 g dinkelskruvar fullkorn
  • 200 g broccolibuketter
  • 1 rödlök
  • 1 dl naturell färskost
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka gräslök
  • Kallpressad rapsolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i lättsaltat vatten. Då någon minut återstår, tillsätt broccolin och låt den koka med. Häll av vattnet, skiva rödlöken tunt och tillsätt den. Rippla över rapsolja, salta och peppra.
    2. Blanda färskost, riven pepparrot och dijonsenap och låt det smälta ihop med den varma pastan under lock. Skiva upp och stek falukorven i rapsoljan undertiden.
    3. Då korven är klar, vänd ner grovt skuren gräslök och basilika i pastan. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben