Falukorvgryta med sommarkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Hittade detta i veckan Ica Kuriren. Mycket gott!

Ingredienser

  • 600 g sommarkål
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1½ dl mellangrädde
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 msk maizenaredning
  • 600 gr falukorv i bitar
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka kålen (eventuellt en morot i bitar) mjuk 2-3 minuter i buljong och grädde. Tillsätt senap och red av lätt med maizenaredningen. (Måste erkänna jag tog grädden, Milda mat extra, då behövde ja inte reda av alls) Bryn falukorven i torr stekpanna och lägg i grytan med kålen, rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med nykokt potatis.
    3. Jätte gott kan ja lova! Lycka till!

    Liknande recept

    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben