Fantastiska rabarbermuffins

Serverar: 12 portioner

Muffins tillhör väl det enklaste man kan baka och gott blir det ju också.

Ingredienser

  • Kanel och hasselnötssmul
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • ½ dl strösocker
  • 3/4 dl hasselnötter
  • 60 g smör och rapsolja
  • Muffinsmet
  • 100 g smör och rapsolja
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl turkisk youghurt eller gräddfil
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 275 g rabarber
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Gör kanel och hasselnötssmulet först. Blanda socker, kanel och vetemjöl i en matberedare. Tillsätt hasselnötterna och kör några sekunder så att de blir grovhackade. Tillsätt smöret och kör till en grynig massa. Låt stå i kylen under tiden muffinsmeten görs iordning.
    2. Skölj och ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg den i en skål och strö över florsockret.
    3. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner yoghurten. Sikta ned de torra ingredienserna för sig och blanda hastigt ner dem i smeten.
    4. Häll upp smeten i muffinsformarna. Tryck ner rabarbern tätt i smeten, det skall vara proppat med rabarber. Låt vila i kylen ett tag från en halvtimme till flera timmar. Sätt ugnen på 180 grader. Toppa med nötblandningen och grädda i 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben