Farfar Eriks mintkyssar

Min farfars favoritgodis - jämte geléhallon som han kallade för "jungfrubröst". Ett riktigt gammaldags godis.

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 1/4 tsk ättikssprit
  • 5-7 droppar pepparmyntsolja
  • 75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Koka socker, vatten och ättikssprit tills lagen håller trådprovet. Häll sedan lagen i en skål och sätt till pepparmyntsoljan när lagen kallnat. Arbeta massan med en gaffel tills den blir slät, smidig och ganska fast. Placera skålen över vattenånga och rör sedan tills massan blir seg och tjockflytande.
    2. Klicka ut den med hjälp av teskedar på lätt oljat smörpapper. Låt stelna. Smält chokladen och garnera varje kyss med en klick. Låt stelna.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben