Farfars Julradiokaka

Serverar: 20 portioner

God kaka med roligt namn som funkar än idag! Perfekt som plockgodis på julen eller på barnkalaset!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 300 g mörk eller ljus choklad
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 2 äggulor
  • 20 kex, typ Mariekex
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter. Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. Rör ner den ljumma chokladsmeten.
    2. Klä en avlång form, ca 1 ½ liter med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex och smet. Avsluta med smet. Låt stelna i kylen över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv.

    Liknande recept

    5
    45 min
    20
    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Madde870524 30 december 2012

    Den är as-GOD!!! Ps: söker ni på Radiokaka (bara namnet) så finns det ännu 3 alternativer till. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben