God kaka med roligt namn som funkar än idag! Perfekt som plockgodis på julen eller på barnkalaset!
Ingredienser
150 g smör
300 g mörk eller ljus choklad
1 dl florsocker
1 msk pepparkakskrydda
2 äggulor
20 kex, typ Mariekex
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter. Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. Rör ner den ljumma chokladsmeten.
Klä en avlång form, ca 1 ½ liter med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex och smet. Avsluta med smet. Låt stelna i kylen över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv.
Den är as-GOD!!! Ps: söker ni på Radiokaka (bara namnet) så finns det ännu 3 alternativer till. :-)