Farfars skägg

Detta receptet är från Dansukkers danska site där den heter Bedstefars skæg. Påminner om en rabarberpaj som min faster brukade göra. Var namnet kommer ifrån vet jag inte.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 125 g (1½ dl) strösocker
  • 4 äggulor
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 5 msk jordgubbssylt
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Smör och socker röres vitt och pösigt. Äggulorna rörs i ett i gången. Mjöl och bakpulver blandas och vänds i degen växelvis med mjölken. Platta ut degen i en liten smord långpanna. Gräddas 15 minuter i ved 175 °C. Tag ut kakan och bred ett tunt lager jordgubbssylt på den.
    2. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt 1 dl strösocker under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner resten av sockret i marängmassan. Fördela marängen over kakan, som gräddas i ytterligare 15 minuter.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    15

    Kommentarer (1)

    anluk 18 april 2010

    Oj oj oj va god den var. Helt suveränt. Tack för detta recept, kommer garanterat göras igen. Tror nog jag ska ha lite vaniljglass eller vispad grädde till nästa gång:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben