Detta receptet är från Dansukkers danska site där den heter Bedstefars skæg. Påminner om en rabarberpaj som min faster brukade göra. Var namnet kommer ifrån vet jag inte.
Ingredienser
125 g margarin
125 g (1½ dl) strösocker
4 äggulor
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning
5 msk jordgubbssylt
Maräng
4 äggvitor
3 dl strösocker
Instruktioner
Smör och socker röres vitt och pösigt. Äggulorna rörs i ett i gången. Mjöl och bakpulver blandas och vänds i degen växelvis med mjölken. Platta ut degen i en liten smord långpanna. Gräddas 15 minuter i ved 175 °C. Tag ut kakan och bred ett tunt lager jordgubbssylt på den.
Vispa äggvitorna styva. Tillsätt 1 dl strösocker under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner resten av sockret i marängmassan. Fördela marängen over kakan, som gräddas i ytterligare 15 minuter.
Oj oj oj va god den var. Helt suveränt. Tack för detta recept, kommer garanterat göras igen. Tror nog jag ska ha lite vaniljglass eller vispad grädde till nästa gång:)
Oj oj oj va god den var. Helt suveränt. Tack för detta recept, kommer garanterat göras igen. Tror nog jag ska ha lite vaniljglass eller vispad grädde till nästa gång:)