Bestefars skägg

Traditionell dansk kaka

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl Dansukker strösocker
  • 4 äggulor
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 5 msk jordgubbssylt
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 3 dl Dansukker strösocker
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker luftigt. Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta växelvis med mjölken. Bred ut degen i en liten, 20 x 30 cm, smord långpanna. Baka i 15 minuter i 175°. Tag ut kakan och bred på ett tunnt lager jordgubbssylt.
    2. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt 1 dl av sockret under fortsatt vispning. Resten av sockret vänds ner i marängmassan. Bred ut marängen över kakan och baka i ytterligare 15 minuter. Skär i rutor.
    3. Receptet är baserat på Dansukker-produkter

    Liknande recept

    1 h 20 min
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben