Kapten Kroks tårta

Serverar: 10 portioner

Perfekt till kalaset

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl dansukker strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk dansukker vaniljsocker
  • 1 dl hett vatten
  • Smör eller margarin
  • Ströbröd
  • Fyllning
  • 2 dl sylt
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Gul hushållsfärg
  • 100 g mörk choklad
  • Godisbitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm.
    2. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret och vaniljsockret och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt det heta vattnet.
    3. Häll smeten i formen och grädda tårtan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Dela kakan i 2 delar och lägg favoritsylten på den ena. Lägg därefter på den andra bottnen.
    5. Vispa grädden fast. Ta undan grädde till skägget, resten färgas gult med hushållsfärg. Bred ut den gulfärgade grädden på tårtan. Spritsa därefter den vita grädden som skägg och garnera ansiktet med godisbitar.
    6. Markera hattens konturer på ett bakplåtspapper. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Pensla eller bred ut den smälta chokladen inom konturerna. Låt stelna. Placera hatten på tårtan. Du kan även göra hatten i marsipan som du färgar med kakao.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben