Tomtar

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Lätt att baka

Ingredienser

  • 125 g keso
  • 250 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 50 g margarin
  • 50 g socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Pensling
  • Mjölk
  • 1äggula
  • Dekoration
  • 200 g mandelmassa
  • Röd hushållsfärg
  • Blå färg i tub
  • Silversockerkulor
  • Vit glasyr
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägget, socker, margarin, salt, vaniljsocker och keso. Knåda in vetemjöl blandat med bakpulver.
    2. Gör en 30 cm lång rulle, dela den i 15 delar. Dela de 15 delarna i en större och en mindre del. Rulla ut dem till bollar Lägg den stora bollen i en bakpappersklädd plåt, tryck till mitten lite, pensla med blandning av 1 äggula och lite mjölk. Sätt den mindre degkulan på, och fixera dem med en tandpetare.
    3. Pensla igen, och baka i 200 C, 20 minuter. Ta ur tandpetarna och låt den kakorna kallna.
    4. Färga marsipanen, pudra med florsocker och kavla ut en platta som är 8 cm diameter. Dela plattan på mitten, och tag ut rundlar. Skär i halvcirklar och forma tomteluvor. Montera på kakorna. Gör färdig tomteansiktena med blå färg och och silverkulor till ögon samt vit glasyr till skägget.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    75
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Trettondagshelgen
    Adventsstjärnan, som vi hänger upp i ett fönster skall lysa mellan för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben