Perfekt när det börjar skramla tomt i kylen. Detta är riktigt "man tager vad man haver"-mat. Vispa ihop en pannkakssmet. Byt gärna ut hälften av mjölken mot grädde för ett krämigare resultat.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
½-1 tsk salt
6 dl mjölk, eller mjölk och grädde
3 ägg
2-3 msk smör eller margarin
Ca 200 g strimlad skinka
1 gul lök finhackad
2 morötter rivna
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 º.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa resten av mjölken samt äggen. Skala och finhacka löken och skala och riv morötterna. Bryn skinkstrimlorna i en stekpanna några minuter. Smält smöret och rör ner det i smeten.
Låt gärna smeten stå och svälla en stund. Fyll en smord långpanna med en bottenskyla av morötter, lök och skinkstrimlor. Slå på pannkakssmeten och strö över riven ost.
Grädda pannkakan i ca 20-25 minuter tills den fått fin färg.