Tomtens dunderglögg

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 1 timme

Sockerfri glögg på konjak och rödvin.

Ingredienser

  • 20 kryddnejlikor
  • 4 pomeransskal, torkade
  • 4 kanelstänger
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 0.75 cl Eau de Vie
  • 0.75 cl rött vin, torrt
  • 10 msk Hermesetas lättströ
  • Instruktioner

    1. Blanda kryddor och konjak samt vinet i en kastrull. Låt blandningen koka 5 minuter och låt glöggen svalna.
    2. Låt glöggen "dra" ett dygn. Sila därefter blandningen. Värm glöggen försiktigt. Lägg i russin och servera.
    3. Starkt och gott, en glögg som kan få vilken tomte som helst på gott humör!

    Liknande recept

    1 h 20 min
    15
    4.7
    30 min
    75
    2

    Kommentarer (2)

    UBO5011 14 december 2011

    Tänk bara på att inte servera denna till en diabetiker utan att informera om att den är gjord på rödvin, alkoholen kan ställa till det med en dels insulinvärden.

    vindelmaffia 11 november 2013

    0.75 cl Eau de Vie 0.75 cl rött vin, torrt Om det är till 20-30 personer ska det inte va hela flaskan då?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben