Farfars julradiokaka

Serverar: 20 portioner

Tips! Kakan går bra att frysa.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 300 g mörk eller ljus choklad
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 2 äggulor
  • 20 kex, typ Mariekex
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. 2. Ta den från värmen. 3. Bryt chokladen i bitar. 4. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter. 5. Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. 6. Rör ner den ljumma chokladsmeten. 7. Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. 8. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. 9. Varva sedan kex och smet. 10. Avsluta med smet. 11. Låt stelna i kylen över natten. 12. Skär kakan i skivor med vass kniv.

    Liknande recept

    5
    45 min
    20
    1
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben