Fars lingontårta

En ovanlig tårta med intressant kryddsättning...

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör eller margarin, smält
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära, malen
  • 1 tsk nejlikor, malda
  • 1½ dl filmjölk
  • 1½ dl lingonsylt
  • 2 tsk bakpulver
  • 4½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 dl färska lingon, eller frysta
  • Garneringsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smöra och bröa en kakform. Vispa ägg och socker vitt.
    3. Rör ner det avsvalnade smöret och lingonsylten.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ned. Tillsätt filmjölken.
    5. Slå smeten i formen.
    6. Grädda klart i nedre delen av ugnen cirka 1 timma.
    7. Låt kakan kallna.
    8. Vispa grädden, blanda med lite lingonsylt och bred över tårtan. Garnera med bär och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben