Fars gifflar

Serverar: 18 portioner

Saftiga vetegifflar fyllda med aprikosmarmelad. Kalljästa och går därför snabbt att göra.

Ingredienser

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 25 g jäst
  • 1 ½ msk socker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Pensling
  • 1 lätt uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. Rör smör och socker poröst i en bunke. Blanda ner ägget.
    3. Rör ut jästen i den på förhand fingertempererade grädden och häll i den.
    4. Tillsätt mjölet och arbeta hastigt ihop degen. Forma degen till två delar. Kavla ut varje del till en rund eller fyrkantig tunn kaka.
    5. Sporra ut 8 trekanter ur varje kaka och lägg en klick aprikosmarmelad på varje trekant och rulla ihop till gifflar.
    6. Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker.
    7. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa de noga för de bränner lätt vid.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    32
    6
    5
    1 h 18 min
    30

    Kommentarer (4)

    Gannaav 6 oktober 2009

    Skulle fråga, om det fanns nån grädde i receptet?

    malincalla 6 oktober 2009

    Grädde 1 dl. Jag jobbar på att fixa till receptet. Jag ber om ursäkt, många av mina recept har 'tappat' ingredienser på sistone. :S

    annalena514 18 augusti 2011

    hejsan hur tunt måste degen kavlas till mvh kerstin i markaryd=)

    majsansson 30 maj 2012

    Jag hade ingen aprikosmarmelad hemma, men det gick lika bra med äpple-kräm! men tack för receptet, det här gör jag gärna flera gånger! 5/5 ☆

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben