Fattiga riddare

Serverar: 4 portioner

Servera de fattiga riddarna på amerikanskt sätt med lönnsirap och kanel och gärna även med färsk frukt.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl mjölk
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • ½ tsk malenkanel
  • 1/4 tsk riven muskot
  • Smör eller margarin till stekpannan
  • 8 skivor franskt vitt bröd
  • Till serveringen
  • 16 jordgubbar
  • 1 apelsin
  • 4 msk lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och äggvitor i en skål tills ägget skummar. Tillsätt mjölk, vaniljsocker, kanel och muskot. Vispa väl och häll över blandningen i en djup tallrik.
    2. Sätt ugnen på 100 grader. Smörj en teflonstekpanna med matfett och hetta upp pannan till medelvärme.
    3. Doppa fyra brödskivor, båda sidorna av brödet, i mjölkblandningen. Låt överflödig vätska droppa ner i tallriken. Lägg brödet i stekpannan. Stek tills det är gyllene, 1-2 minuter på varje sida.
    4. Lägg de stekta brödskivorna på en tallrik. Håll dem varma i ugnen. Droppa resten av brödskivorna i mjölkblandningen. Smörj stekpannan med matfett och stek brödskivorna som ovan.
    5. Skär den färska frukten i bitar, fördela den på fyra tallrikar och lägg två riddare ovanpå. Häll över lönnsirap och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben