Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta

Serverar: 4 portioner

Ofta görs fattiga riddare på enkelt vitt vetebröd, så med kanelbullar som grund blir det förstås dubbelt så gott!

Ingredienser

  • 2 stora dagsgamla kanelbullar eller 4 mindre
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 3 msk socker
  • 1½ tsk mald kanel
  • Apelsinmascarpone
  • 100 g mascarponeost
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk florsocker
  • 1 apelsin
  • Garnering
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Apelsinmascarpone: Vispa ihop mascarpone, créme fraiche och florsocker. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i ostsmeten. Skär bort skalet från apelsinen och skär den sedan i små bitar.
    2. Fattiga riddare: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och mjöl. Skiva kanelbullarna. Lägg bullskivorna i smeten och låt dra 10 minuter. Stek bullskivorna i smör på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda ihop socker och kanel och vänd de nystekta bullskivorna i blandningen.
    3. Servera med mascarpone, apelsintärningar och strimlad mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben