Fattiga riddare som dessert

Snacka om gott!

Ingredienser

  • 2½ dl mjöl
  • 1 dl grädde
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • Salt
  • Lite strösocker
  • Fattiga riddare
  • 8 skivor vetebröd
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk malen kanel
  • Smör till stekning
  • Servering
  • Sylt
  • Glass
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Vispa mjöl, grädde och ägg till en helt slät smet, tillsätt mjölk, salt och socker. Låt plättsmeten stå och svälla 1 timme.
    2. Skär vetebrödet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plättsmeten cirka 10 minuter.
    3. Stek skivorna i smör så de blir gyllenbruna, vänd i strösocker blandat med kanel.
    4. Servera riddarna lite ljumna med glass eller vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben