Fattiga riddare som dessert

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 8 skivor gott vetebröd
  • 1 sats plättsmet
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk malen kanel
  • smör till stekning
  • sylt att servera till
  • Instruktioner

    Förekommer i nästan alla länder norr om Medelhavet. Rinner smeten ut från brödet har riddaren skägg! Gör man dem på osötat bröd och hoppar över sockret är det gott till en förrätt eller som tillbehör t.ex. löjrom, sill av alla sorter eller laxtartar. Skär vetebrödet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plättsmeten ca 10 minuter. Stek skivorna i smör så de blir gyllenbruna, vänd i strösocker blandat med kanel. Servera riddarna lite ljumma med glass eller vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben