Fattigmans kåldolmar från Kexi

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta recept hittade jag i programmet Kexi och som jag testat kan bara säja -såååå himla gott det var.

Ingredienser

  • 1 st lök finhackad
  • Ca 10 cm purjolök i skivor
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • Smör att steka löken i
  • 3 dl förvällda korngryn
  • 2 dl grötris
  • 1 dl grädde
  • 1 röd paprika finhackas
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Oregano
  • 3 msk sirap
  • Ett vitkålshuvud förvälles och ta ur ”bladen”
  • Instruktioner

    Stek löken med smör, smula ner en buljongtärning. Blanda i korngrynen och grötrisen, grädden, paprikan och kryddorna. Ta en dryg matsked fyllning och lägg i ett vitkålsblad gör en dolme, du kan ”limma” ihop kanterna på dolmen genom att doppa ena kanten i mjöl och sen rulla ihop. Lägg dolmarna i en form och klicka över smör och ringla över 3 msk sirap och sätt i ugn, 150 º ca. Sedan är det bara att njuta av maten.

    Liknande recept

    1 h 45 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben