En enkel men smakrik variant på kåldolmar, lagad med salladskål och lammfärs är helgens middagstips. En lockande doft sprider sig när dolmarna puttrar i vin- och tomatbuljong i ugnen.
Ingredienser
Ca 350 g lammfärs
1 dl kokt bulgur, gärna fullkorn
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk röd currypasta
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 huvud salladskål
Ca 10 lite större blad
Tomatbuljong
2 dl vatten eller 1 dl +1 dl rött vin
1/2 tärning köttbuljong
1 msk tomatpuré
Matyoghurt till servering
Detta var jättegott! Jag bytte ut salladskålen mot savojkål, eftersom jag älskar det och det är säsong just nu...... I övrigt följde jag receptet ganska noggrant (vilket jag inte brukar göra....). Det blev mycket uppskattat så det kommer att dyka upp på min meny igen och igen och igen. Fast kanske med små justeringar.......