Moderna kåldolmar á la thai

Serverar: 4 portioner

Smakar lättare och fräschare än husmanskostens kåldolmar. Du kan förbereda färsen och kålen och förvara separat i kyl några timmar.

Ingredienser

  • Dolmar
  • 1 huvud spetskål, plockade blad
  • 500 g kycklingfärs
  • ½ tsk färsk riven ingefära
  • ½ dl olivolja
  • Färsk koriander
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk sweet chilisås
  • 3 msk soja
  • 2 dl kokt bulgur
  • 3 msk mörk sirap (ej i färsen)
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Salladslök
  • Crème fraiche
  • Sweet chilisås
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur och låt den svalna. Lösgör försiktigt spetskålens blad (skär runt rotsocken först) Blanchera kålbladen ca 1½ minut i en stor gryta kokande vatten. Kyl sedan i kallt vatten. Lägg upp och låt torka.
    2. Riv ingefära och mixa ihop lök, koriander, vitlök och chilifrukt (utan kärnor och innervägg om den är stark) med olivoljan. Sätt ugnen på 200 grader. Vänd ner i kycklingfärsen och blanda ner bulgur, soja och sweet chilisås. Fördela smeten på spetskålbladen och vik till dolmar.
    3. Stek dem i smör tills de blir lite brynta och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Ringla sirapen över och stek i ugn ca 25 minuter.
    4. Servera med jasminris, strimlad salladslök, crème fraiche, och sweet chilisås och dekorera med korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben