Lite fransk apelsinlikör gör fyllningen i dessa luftiga bullar till en pikant smakupplevelse. Perfekta att överraska med nästa gång du ställer till med en fest.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
7 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 krm salt
½ pkt jäst, 25 g
2½ dl kall mjölk
Fyllning
3 dl mjölk
1 ägg
2 msk strösocker
2½ msk maizena
1-2 msk Grand Mariner
Pensling
1 ägg
Tillbehör
Pappersformar
Instruktioner
- Börja med fyllningen: Blanda mjölk, ägg, socker och maizena i en kastrull. Låt fyllningen koka upp. Sjud till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt krämen kallna. Smaka av med Grand Mariner.
- Hacka samman matfett, mjöl, socker och salt, gärna i en matberedare. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i två lika stora delar.
- Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x60 cm. Skär dem i 24 rutor, ca 10x10 cm.
- Lägg en klick kräm mitt på varje degruta. Tryck ihop hörnen på degrutorna över krämen. Lägg bullarna i pappersformar. Ställ dem på plåtar.
- Låt bullarna jäsa övertäckta ca 1½ timme på en rumsvarm och dragfri plats. Bullar som bakas på kall degvätska behöver i regel bara jäsa en gång, men betydligt längre.
- Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)