Festbullar

Serverar: 24 portioner

Lite fransk apelsinlikör gör fyllningen i dessa luftiga bullar till en pikant smakupplevelse. Perfekta att överraska med nästa gång du ställer till med en fest.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 7 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ½ pkt jäst, 25 g
  • 2½ dl kall mjölk
  • Fyllning
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2½ msk maizena
  • 1-2 msk Grand Mariner
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Tillbehör
  • Pappersformar
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen: Blanda mjölk, ägg, socker och maizena i en kastrull. Låt fyllningen koka upp. Sjud till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt krämen kallna. Smaka av med Grand Mariner.
    2. Hacka samman matfett, mjöl, socker och salt, gärna i en matberedare. Spara lite mjöl till utbakningen.
    3. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i två lika stora delar.
    4. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x60 cm. Skär dem i 24 rutor, ca 10x10 cm.
    5. Lägg en klick kräm mitt på varje degruta. Tryck ihop hörnen på degrutorna över krämen. Lägg bullarna i pappersformar. Ställ dem på plåtar.
    6. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 1½ timme på en rumsvarm och dragfri plats. Bullar som bakas på kall degvätska behöver i regel bara jäsa en gång, men betydligt längre.
    7. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    1 h 43 min
    50

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben