Toscabullar

Serverar: 26-32 portioner

Mycket delikata, kalljästa festbullar. Lite "pilligt" men det är vårt besväret då du smakar på dessa bullar.

Ingredienser

  • 7½ dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 40 g jäst
  • 2½ dl kall mjölk
  • ½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 100 g riven mandelmassa
  • 50 g halvsmält margarin
  • Toscaglasyr
  • 50 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 ask mandelspån (ca 35g)
  • Instruktioner

    1. Häll 5 dl av mjölken i en degbunde och finfördela margarinet däri. Rör ut jästen i lite mjölk och slå den i mjölblandningen. Tillsätt resten av mjölken och sockret. Blanda i mera mjöl och arbbeta ihop snabbt. Låt vila 15 min.
    2. Blanda ihop fyllningen. Arbeta ihop degen helt lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en avlång kaka ca 60X25 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skar ca 28 bitar. Lägg på kant i dubbla pappersformar
    3. Blanda till glasyren och låt sjuda upp under omrörnning. Låt svalna lite och klicka den över bullarna. Låt jäsa i rumstemperatur 1-1½ timme
    4. Grädda i 250 grader 7-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    milka 6 juni 2008

    Jättegoda, men lite för söta med all mandelmassa mellan. Ska baka dom igen och se vad jag kan göra åt saken :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben