Serverar: 26-32 portioner
Mycket delikata, kalljästa festbullar. Lite "pilligt" men det är vårt besväret då du smakar på dessa bullar.
Ingredienser
7½ dl vetemjöl
100 g margarin
40 g jäst
2½ dl kall mjölk
½ dl strösocker
Fyllning
100 g riven mandelmassa
50 g halvsmält margarin
Toscaglasyr
50 g margarin
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 ask mandelspån (ca 35g)
Instruktioner
- Häll 5 dl av mjölken i en degbunde och finfördela margarinet däri.
Rör ut jästen i lite mjölk och slå den i mjölblandningen. Tillsätt resten av mjölken och sockret. Blanda i mera mjöl och arbbeta ihop snabbt. Låt vila 15 min.
- Blanda ihop fyllningen. Arbeta ihop degen helt lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en avlång kaka ca 60X25 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skar ca 28 bitar. Lägg på kant i dubbla pappersformar
- Blanda till glasyren och låt sjuda upp under omrörnning. Låt svalna lite och klicka den över bullarna. Låt jäsa i rumstemperatur 1-1½ timme
- Grädda i 250 grader 7-8 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegoda, men lite för söta med all mandelmassa mellan. Ska baka dom igen och se vad jag kan göra åt saken :)