Toscabullar

Serverar: 32 portioner

Lång jästid och läckra ingredienser gör dessa bullar extra goda.

Ingredienser

  • ca 8 dl vetemjöl
  • 175 g rumsvarmt smör
  • ½ dl vit sirap
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 paket jäst för söta degar
  • 2 dl fingervarm, 37° mjölk
  • Fyllning
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl brun farin
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • Garnering
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 påse, 50 g flagad mandel
  • Aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Häll det mesta av vetemjölet, spara ca ½ dl, i matberedarens bunke, klicka i smöret, häll i sirap, salt och ägg, smula över jästen och häll slutligen i den fingervarma mjölken. Arbeta degen tills den blir smidig.
    2. Låt degen jäsa i bunken ca 45 minuter.
    3. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och rör den smidig.
    4. Rör samman ingredienserna till garneringen i en kastrull. Värm under omrörning utan att smeten kokar. Låt svalna något.
    5. Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda igenom den.
    6. Dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel.
    7. Bred hälften av fyllningen på den ena rektangeln. Rulla ihop från långsidan. Dela i ca 16 bitar och ställ i aluminumformar på en bakplåt. Gör likadant med den andra degbiten.
    8. Klicka garneringen över bullarna. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.
    9. Värm under tiden ugnen till 250°.
    10. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter, tills bullarna är gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bruno07 16 oktober 2009

    Bakade bullarna igår och dom var verkligen goda. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben