Saftiga bullar med knäckig toscasmet på toppen, blir en garanterad succé på fikabordet!
Tänk på att degen ska vara lös, annars blir bullarna hårda.
Ingredienser
100 g smör
3 dl mjölk
1 msk fiberhusk
25 g jäst
1 dl socker
2 krm salt
2 tsk nymalen kardemumma
Ca 5 dl glutenfri fin mjölmix
Smör till formarna
Toscasmet
50 g hasselnötter
25 g smör
½ dl socker
½ msk glutenfri fin mjölblandning
1 msk mjölk
Pensling
Ägg
Instruktioner
- Toscasmet:
Hacka hasselnötterna. Smält smöret, tillsätt socker, mjölblandning och mjölk. Koka upp. Rör i nötterna. Låt svalna.
- Smält smöret till degen i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet i en bunke och rör i fiberhusk. Låt stå och svälla i 10 minuter. Lös upp jästen i degspadet. Rör i socker, salt och nymalen kardemumma. Tillsätt mjölblandningen, arbeta degen ordentligt. Degen ska vara lös.
- Pensla aluminiumformar eller en muffinsplåt med smält smör. Spritsa eller klicka ner lite deg i varje form. Tryck en fördjupning i varje bulle och fördela toscasmeten i bullarna. Låt jäsa ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)