Glutenfria toscabullar

Serverar: 13 portioner

Saftiga bullar med knäckig toscasmet på toppen, blir en garanterad succé på fikabordet! Tänk på att degen ska vara lös, annars blir bullarna hårda.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 25 g jäst
  • 1 dl socker
  • 2 krm salt
  • 2 tsk nymalen kardemumma
  • Ca 5 dl glutenfri fin mjölmix
  • Smör till formarna
  • Toscasmet
  • 50 g hasselnötter
  • 25 g smör
  • ½ dl socker
  • ½ msk glutenfri fin mjölblandning
  • 1 msk mjölk
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Toscasmet: Hacka hasselnötterna. Smält smöret, tillsätt socker, mjölblandning och mjölk. Koka upp. Rör i nötterna. Låt svalna.
    2. Smält smöret till degen i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet i en bunke och rör i fiberhusk. Låt stå och svälla i 10 minuter. Lös upp jästen i degspadet. Rör i socker, salt och nymalen kardemumma. Tillsätt mjölblandningen, arbeta degen ordentligt. Degen ska vara lös.
    3. Pensla aluminiumformar eller en muffinsplåt med smält smör. Spritsa eller klicka ner lite deg i varje form. Tryck en fördjupning i varje bulle och fördela toscasmeten i bullarna. Låt jäsa ca 45 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben