Toscabullar med vinbärsfyllning

Serverar: 24 portioner

Saftiga Toscabullar med lätt syrlighet från vinbär, som är lätta att baka.

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör, eventuellt laktosfritt
  • 7 dl mjölk, eventuellt laktosfri
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk kardemumma
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • Ca 3 dl rismjöl, 200 g
  • 2½ dl durramjöl, 125 g
  • 1½ dl majsmjöl, 75 g
  • 1½ dl Maizena, 125 g
  • Fyllning
  • 1 dl röda vinbär
  • Toscasmet
  • 50 g smör, eventuellt laktosfritt
  • 1 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 100 g flagad sötmandel
  • 2 msk mjölk eller grädde, eventuellt laktosfri
  • 2 msk Maizena
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm degvätskan till 37 grader. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Tillsätt kardemumma, ägg, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl och Maizena och arbeta samman degen. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
    2. Spritsa eller klicka ut degen i bullformar, Fyll formarna till hälften, lägg i några vinbär. Fyll formarna med lite mer deg, till 3/4. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Smält smöret till toscasmeten i en kastrull tillsammans med socker och sirap. Låt sakta puttra under omrörning 5 minuter. Rör i flagad mandel mjölk/grädde och Maizena. Koka ytterligare några minuter.
    5. Sätt bullarna i ugnen i 5 minuter. Ta ut och bred på toscasmeten. Strö över några vinbär och ställ in i ytterligare 5-7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben