Festfint buffébröd

Serverar: 20-25 portioner

Ett saftigt brytbröd att dela med goda vänner. Glutenfritt. När du bakar glutenfritt är det en fördel om du väger ingredienserna.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 7½ dl vatten, 750 g
  • 2 äggvitor
  • ½ dl olivolja, 40 g
  • 1 msk flytande honung
  • Ca 2½ dl bovetemjöl, 150 g
  • 3½ dl rårismjöl, 200 g
  • Knappt 1 dl majsmjöl, 50 g
  • Ca 3½ msk finmalet psylliumfrö, 35 g
  • 3 tsk salt
  • Pensling
  • ½ dl olivolja
  • Garnering
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner och rör ut jästen i vattnet. Vispa ner äggvitor, olja och honung. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i degvätskan. Rör samman ordentligt i någon minut. Låt jäsa ca 1 timme.
    2. Dela degen i 20-25 bitar, rulla till frallor. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper tätt ihop som en blomma, bygg på från mitten och utåt. Låt jäsa 40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla brödet med olivolja och strö solrosfrön över. Grädda ca 20 minuter tills brödet fått en gyllene färg. Ta ut och låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben