Karl-Alfreds (Popeye) brytbröd

Serverar: 24 portioner

...svårt att gissa vad brödet innehåller ;-) perfekt buffébröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 3/4 dl Dansukker Fibrex
  • 250 g keso
  • 2 dl tinad, avrunnen, fryst hackad spenat
  • 4 msk Dansukker Brödsirap
  • 2 tsk salt
  • 2 msk italiensk salladskrydda
  • 5 dl grahamsmjöl
  • Ca 10 dl vetemjöl special
  • Pensling
  • ½ dl vatten
  • 1 msk olja
  • ½ dl grahamsmjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till cirka 37°. Häll lite av mjölken i skålen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, keso, spenat, sirap, salt, salladskrydda och grahamsmjöl. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa 30 minuter under duk.
    3. Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela i 24 bitar, rulla till bullar och lägg i en långpanna. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda samman vatten och olja och pensla bullarna med. Strö på lite grahamsmjöl. Grädda mitt i ugnen i 225° i 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben