Brytbröd med parmesanost

Gott till soppa, på buffébordet...

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl kall mjölk eller vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl riven parmesanost
  • ½ tsk salt
  • ca 6 dl vetemjöl (360 g)
  • Pensling
  • Ägg
  • Vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke. Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
    2. Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den. Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200° C.
    5. Låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben