Gratinerad lax i parmesanost

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Serveras med Nobissås (se recept i min kokbok) lite lyxigare vardagsrätt.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 2 dl riven parmesanost
  • 200 g skalade räkor
  • 2 msk hackad gräslök
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis
  • 2 äggulor
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg lax och parmesan i en plastpåse och skaka om så att laxbitarna blandas med osten. Lägg i en smord ugnsform. Vrid lite peppar över.
    3. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Vispa den luftig med elvisp. Tillsätt äggulor, smör och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Riv i lite muskot. Låt moset svalna.
    4. Lägg i spritser och spritsa toppar runt laxen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 min tills laxen är färdig.
    5. Garnera med räkor och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 17 februari 2011

    Den här rätten är bara så god. Blir gott med parmesanpaneringen.... / Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben