Brytbröd med äpple

Brytbröd med äpple

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ½ dl råsocker strö
  • 2 rivna äpplen
  • 1 dl solrosfrö
  • Ca: 14 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, äpplen och solrosfrö.
    2. Arbeta in mjölet, litet i sänder tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
    3. Tag upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Forma till en fyrkantiga platta som läggs i en smord långpanna. Skär degplattan i rutor. Låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°.
    4. Grädda brytbrödet mitt i ugnen i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Born61 13 oktober 2009

    Tack för ett recept som var enkelt, lätt och gott!

    Lenael 9 oktober 2010

    Ett lättbakat och gott bröd. Tackar för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben