Festlig smörgåstårta till Nyår

Jättegod smörgåstårta. Passar utmärkt till nyår eller till kräftskivan..

Ingredienser

  • 1 förpackning polarkakor
  • Tonfiskfyllning
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 1 burk crème fraiche
  • ½-1 finstimlad purjolök, ej för stor
  • 2-3 msk gräslök
  • ½ dl chilisås
  • Salt
  • Citronpeppar efter smak
  • Garnering
  • 2 dl lättmajonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 1 slanggurka
  • 3 tomater
  • 1 knippa dill
  • 2 citroner
  • Instruktioner

    1. Häll av oljan från tonfisken. Smula sönder tonfisken och blanda den med crème fraiche, finstrimlad purjolök, gräslök, chilisås, salt och citronpeppar.
    2. Lägg ihop två polarkakor så att de bildar en cirkel. Bred på tonfiskfyllningen. Lägg på ett nytt lager polarkakor och bred på resten av tonfiskfyllningen. Lägg på de sista polarkakorna. Lägg plast över tårtan och låt vila över natten i kylen så att brödet blir saftigt.
    3. Garnering: Bred ett tunt lager majonnäs/gräddfilsblandningen över och runt hela mörgåstårtan. Finhacka gurkan och lägg den ytterst på smörgåstårtan.
    4. Skala och hacka äggen fint. Lägg ägghacket i mitten av tårtan. Låt kräftstjärtarna rinna av. Placera kräftstjärtarna på ägghacket.
    5. Klyfta tomaterna. Skiva citronerna och dela dem på mitten. Garnera med dill, tomat- och citronklyftor sålunda: Lägg varannan klyfta tomat och varannan bit citron på gurkhacket. Stick ner lite dillvippor här och där. Mums!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (2)

    wivson 28 april 2009

    supergod++++++++++++++++++++++++

    safir74 1 maj 2009

    Den här är så himla god. Åt den i dag då vi hade gäster. Den kommer jag att göra flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben