Festsoppa med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

En len, mild och god soppa.

Ingredienser

  • 200 g rotselleri
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1½ msk hummerfond
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • salt
  • 200-300 g kräftstjärtar
  • Tillbehör
  • rostad kokos
  • färsk koriander
  • Instruktioner

    Ansa rotsellerin och skär den i bitar. Skala och hacka schalottenlöken fint. Fräs löken glansig i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt selleri, vatten, vin, hummerfond och kokosmjölk. Rör om och låt sjuda utan lock i ca 20 minuter. Mixa soppan slät i mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt. Häll upp soppan i portionsskålar och lägg i kraftstjärtarna. Strö över rostad kokos och garnera med färsk koriander. Servera gärna ett rostat vitlöksbröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben