feta trianglar

Serverar: 33 portioner

Goda feta trianglar som passar perfekt till förrätt

Ingredienser

  • 1 knippe spenat
  • 100 g rostade pinjenötter
  • 2/3 dl korinter
  • handfull hackad färsk mynta
  • 1 tsk malen kanel
  • nymalen svartpeppar , efter smak
  • 350 g smulad fetaost
  • 400 g ricottaost
  • 375 g paket mördegsplattor
  • 125 g smälta smör
  • Instruktioner

    Skölj spenaten under rinnande kallt vatten. lägg spenaten med lite vatten kvar på bladen i en medelstor kastrull och koka upp utan lock i 3 min eller tills de är mjuka. Låt rinna av och svalna. pressa med händerna ut en del av vätskan från spenatbladen och grovhacka sedan. Sätt ugnen på 200 C. Pensla två bakplåtan med smält smör. Lägg spenat , pinjenötter, korinter, mynta, kanel och peppar i en medelstor bunke. Blanda noga, rör ner feta och ricotta med en gaffel. Arbeta med 2 mördegsplattor i taget. lägg den ena plattan på bänken och pensla med smör. Toppa med den andra plattan. Skär plattorna i jämnstora strimlor som kan vikas ihop till trianglar av den strolek du vill ha. Pensla deg kanterna med smält smör. Lägg en matsked av fetablandningen 5 cm från kortsidan på varje rektangel. Vik över degen så allt det blir en triangel och pressa ihop. Gör samma sak med resten av degen och fyllningen. Lägg trianglarna på bakplåten med 5 cm mellan varje. Grädda i 12-15 min, eller tills de har svält upp och fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben