Fetaostfylld köttfärsrulle

Serverar: 4 portioner

Lätt och gott

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök i strimlor
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 75 g smulad fetaost
  • 1 kg potatis
  • 2 dl creme fraiche
  • 150 g gurka
  • 1 vitlök pressad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och vatten och låt det dra i några minuter. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar och rör ihop till en smet. Bred ut smeten på plastfolie, forma till en rektangel, 25x18 cm. Lägg på lök , vitlök och fetaost. Rulla ihop till en rulle som sedan läggs i en ungsform. Stek i 225 grader i ca 35 min. Ös då och då med vätskan som bildats.
    2. Skala och klyfta potatisen och krydda med grillkrydda och lägg det på en form och stek på 225 grader i 40 min.
    3. Riv gurkan grovt på ett rivjärn, strö över salt, krama ur vätskan. Blanda gurka med creme fraiche med vitlök, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Axion_brud 19 maj 2008

    låter verkligen jätte gott :)

    u54123033 11 november 2008

    Jättegod !!! Blandade upp löken med stekt hackad bacon Och åt rullen med en god och frisk gurksallad + kokt potatis. Tack för Receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben