Fiberbröd med frön

Serverar: 2 portioner

LImpa med en massa nyttigheter och den går snabbt att göra. Den röda färgen kommer från nyponskalsmjöl.

Ingredienser

  • filmjölk500 g filmjölk
  • 50 g ljus sirap
  • 20 g olja
  • 2 äggvitor
  • 100 g bovete
  • 100 g rismjöl
  • 20 g fiberhusk
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 10 g fibrex
  • 15 g bikarbonat
  • 80 g pumpafrön
  • 80 g solrosfrön
  • 50 g linfrön
  • Garnering
  • Pumpakärnor
  • Linfrön
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180-190 grader.
    2. Blanda filmjölk, sirap och olja i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
    3. Dela smeten i två delar och stjälp upp i brödformar, Ca 1½ liter. Toppa med lite pumpakärnor, linfrön och solrosfrön.
    4. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben