Snabblagat fiberbröd

Serverar: 2 portioner

Ett saftigt och gott bröd.

Ingredienser

  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solroskärnor ( de ger lite grönaktig ton när du skär upp brödet)
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 1,5 dl hackade nötkärnor
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 10 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Matfett och grahamsmjöl till formarna
    3. Smörj och mjöla två avlånga bakformar som rymmer 1,5 l.
    4. Mät upp samtliga torra ingredienser i en degbunke. Rör om.
    5. Tillsätt sirapen och filmjölken och rör samman till en slät smet.
    6. Fördela smeten jämnt i formarna och ställ in i den nedre delen av ugnen.
    7. Grädda bröden i ca 60 minuter.
    8. Stjälp de nygräddade bröden ur formarna och låt dem kallna inlindade i bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 17 maj 2008

    Det ser gott och nyttigt ut. måste nog prova vid tillfälle.

    zonale 17 maj 2008

    Det bara inte ser gott ut utan det är det också. Saftigt och gott. Använde grovt rågmjöl i stället för grahasmjöl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben