Snabblagad chokladtårta

En snabblagad chokladtårta som serveras tillsammans med lättvispad grädde

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Smält smöret och låt det svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i blandningen i äggsmeten. Rör till sist ner det smälta smöret.
    3. Häll smeten i en form med avtagbar kant, ca 24 cm.
    4. Grädda kakan i ca 25 minuter. Den ska bli låg och ha en hård yta men vara kladdig i mitten.
    5. Låt kakan svalna, pudra över florsocker och skär den i snibbar.
    6. Serveras med lättvispad grädde.
    7. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben