Filégratäng cremé fraiche

Serverar: 4 portioner

Har inte smakat en.Men låter väldigt gott!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • smör till stekning
  • 3 - 4 krm salt
  • 2 krm peppar
  • sås
  • 3 dl cremé fraiche
  • 2½ msk ljus fransk senap
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ev 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl finhackad gräslök
  • till gratinering
  • 1 dl riven ost
  • lite paprika pulver
  • tillbehör
  • ungstekt potatis
  • tomat sallad
  • Instruktioner

    1. 1. Skär köttet i ca 2½ cm tjocka skivor platta ut dom .
    2. stek filéerna i smör i stekpannan köttet behöver ej vara helt
    3. genomstekt.
    4. krydda .Lägg filerna på ett fat och låt svalna något. dela oliverna.
    5. sås rör ihop cremé fraiche -senap, kryddor vitlök ost och gräslök.
    6. det blir en tjock blandning som tunnar sig i ugn .Lägg filerna:(utan
    7. köttsaft) i låg lättsmord ugnssäker form strö över ost och lite
    8. paprikapulver
    9. gratinera i ugn 225 i 15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lisa66 4 oktober 2011

    Om du fortfarande inte har smakat, så gör det. Den är jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben